На світовому ринку м’яса спостерігається стрімке зростання інвестиційних коштів. Суми вкладень досягли рекордних 4 млрд. доларів, про що йдеться в звіті Good Food Institute. Тільки в США роздрібні продажі рослинних продуктів склали 7 млрд. доларів.

 

 

 

Згідно з даними проведеного аналізу, в американської роздрібної торгівлі запущено не менше 112 нових брендів рослинного м’яса, яєць і навіть молокопродуктів, що на 10% більше показників 2019 року.

У 2020 році в світі було схвалено продаж штучно культивованого м’яса. Першою країною, яка законодавчо дозволила інноваційні лабораторні продукти став Сингапур. Першопрохідцем, який запустив культивування м’яса в продаж, є компанія Eat Just. Продукція її бренду GOOD Meat доступна для замовлення в ресторанах мережі «1880» і може доставлятися на будинок за допомогою сервісу foodpanda. Не так давно компанія знайшла 170 млн. доларів для інвестицій, частина з яких буде спрямована на розширення можливостей збуту продукції.

У цілому ж, за підсумками 2020 р, всі грошові вливання в стартапи з вирощування культивованих м’яса зросли до 350 млн. доларів. Цей показник у шість разів більше, ніж в 2019 році і практично в 2 рази перевищує попередні сукупні вкладення в галузь.

 

Іст. https://tripoli.land/news/u-minulomu-rotsi-investitsiyi-v-shtuchne-m-yaso-zbilshilisya-v-shist-raziv