Сальмонельоз – це гостре кишкове інфекційне захворювання, збудником якого є бактерії роду Salmonella, що вражають переважно травну систему людини.

Бактерія може міститись в 🥩, 🐟, 🥚 та 🥛, через споживання яких зараження відбувається найчастіше. А ось через брудні руки або предмети побуту рідше. Бактерія досить стійка до фізичних і хімічних факторів, тож для їх знищення необхідна термічна обробка. Зараження продуктів відбувається коли контактують сирі і готові продукти, якщо порушене сусідство при зберіганні або транспортуванні.  Також до зараження продуктів може призвести безлад в робочому приладді на кухні. Сальмонельоз є одним із видів харчового отруєння, тому при появі будь-яких симптомів отруєння необхідно звернутись до лікаря, не намагатись лікуватись самостійно. 

Прості правила, що допоможуть уникнути зараження: 

🟩 не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі;

🟩 вживати лише безпечну воду (бутильовану або охолоджену кип’ячену воду).

🟩 дотримуватись на кухні чистоти, своєчасно прибирати сміття, харчові відходи, не допускати появи мух, тарганів і гризунів;

🟩 сирі продукти тваринного походження слід відразу після покупки покласти в холодильник і зберігати їх окремо від готових страв;

🟩 яйця перед приготуванням слід ретельно вимити;

🟩 страви з м’яса і птиці необхідно вживати тільки після термічної обробки;

🟩 страви з сирих яєць краще вжити одразу після приготування;

Будь яка обережність краще, ніж лікування. Бережіть себе та своїх близьких.

Категорії: Новини