29 травня, за участі керівника Дніпропетровської філії ДП «Агентство з ідентифікації i реєстрації тварин», спеціалістів територіальних управлінь, державних лікарень ветеринарної медицини та державних лабораторій, у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проведено навчання щодо питань, які належать до компетенції та повноважень управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Спеціалістами Дніпропетровської Регіональної лабораторії Держпродспоживслужби висвітлено питання щодо сфери акредитації лабораторії, основних напрямків проведення лабораторних досліджень, порядку відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю згідно вимог чинних нормативних вимог, оформлення відповідних супровідних документів, основних помилок при відборі зразків, які можуть привести до неправильної оцінки результатів, недоліків у процесі транспортування та зберігання проб.
Під час навчального семінару також висвітлено вимоги до реєстрації паспортів пасік, проведення клінічних оглядів та лабораторних досліджень, розслідування випадків отруєння бджіл.
У ході семінару спеціалісти обмінялися думками. Для отримання консультативної допомоги запропоновано звертатись до управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном +38 099-723-16-99, відділу відбору і реєстрації зразків продукції та оформлення документів Дніпропетровської Регіональної лабораторії Держпродспоживслужби за телефоном + 38 (056) 749-68-54.