Вибрати свіжі та якісні яйця та не принести додому зіпсований продукт, допоможуть прості лайфхаки: 

не побачити жодного пошкодження – сколи і тріщини на яйцях неприпустимі;

оцінити термін придатності яєць – вони придатні в їжу 25 днів з дати виробництва;

потрясти яйце – якщо немає сторонніх звуків, значить, яйце свіже.

Якщо ви принесли яйця додому і все ще не впевнені в їх якості або продукт лежить в холодильнику довго, а ви не впевнені, що його можна їсти – зробіть ось, що:

знову потрясіть яйце – стабільна відсутність звуків збовтування говорить про те, що продукт можна вживати;

розбийте яйце – жовток повинен бути опуклим, а білок – в’язким і погано зібраним навколо жовтка;

помістіть яйця у воду – якщо вони залишилися лежати на дні горизонтально, значить, свіжі.

Бережіть своє здоров’я!