Вибрати свіжі та якісні яйця та не принести додому зіпсований продукт, допоможуть прості лайфхаки:
не побачити жодного пошкодження – сколи і тріщини на яйцях неприпустимі;
оцінити термін придатності яєць – вони придатні в їжу 25 днів з дати виробництва;
потрясти яйце – якщо немає сторонніх звуків, значить, яйце свіже.
Якщо ви принесли яйця додому і все ще не впевнені в їх якості або продукт лежить в холодильнику довго, а ви не впевнені, що його можна їсти – зробіть ось, що:
знову потрясіть яйце – стабільна відсутність звуків збовтування говорить про те, що продукт можна вживати;
розбийте яйце – жовток повинен бути опуклим, а білок – в’язким і погано зібраним навколо жовтка;
помістіть яйця у воду – якщо вони залишилися лежати на дні горизонтально, значить, свіжі.
Бережіть своє здоров’я!