Найдешевшим м’ясом в Україні залишається курятина, повідомляє Держстатистики.

  У квітні 1 кг курячої тушки коштував в середньому 65,35 грн, тоді як філе курячого — 104,4 грн. Значно дорожче була свинина — 118 грн/кг. Та найдорожчим м’ясом в Україні все ж є яловичина, яка коштувала 159 грн/кг.

  При цьому у Всесвітній організації охорони здоров’я вказують на небезпеку червоного м’яса (свинина, яловичина). Є дані, які вказуються на взаємозв’язок між споживанням червоного м’яса та розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

 

 

Іст. https://tripoli.land/news/derzhstat-nazvav-naydeshevshe-m-yaso-v-ukrayini