З початку 2019 року лабораторією Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області було проведено понад 65 тис. Лабораторних досліджень, в результаті яких не допущено до реалізації більш 3 тонн гнилої і забрудненої продукції, а також більше 500 кг овочів і фруктів з перевищеним вмістом нітратів.

Про це на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО» розповів Директор лабораторії ГУ Госпродпотребслужби в Дніпропетровській області Олександр Малімон.

«За 5 місяців 2019 року було проведено понад 65 тис. Лабораторних досліджень овочів і фруктів, не допущено до реалізації більш 3 тонн гнилої і забрудненої продукції рослинного походження. Це не просто цифри, це збереження життя і здоров’я громадян. Купуючи овочі на ринку, будь-яка людина має право попросити експертне рішення, де зазначено вміст нітритів і нітратів у продукції, відповідно сезону дозрівання. З початку 2019 року через перевищення вмісту нітратів на ринки Дніпропетровщини не допущено понад 500 кг овочів і фруктів », – розповів він.

Олександр Малімон додав, що при вживанні овочів і фруктів потрібно пам’ятати про те, що вони по-різному накопичують в собі нітрити. Найбільше нітритів містяться в серцевині плоду. Найбільш схильні до накопичення даних речовин рання капуста, полуниця, редис, листя салату, зелена цибуля, кріп, шпинат.

Джерело: Заборонено продаж більш ніж 500 кг овочів та фруктів