Найбільшим світовим виробником перепелиних яєць є Китай – близько 184 млрд штук на рік, що становить близько 38% світового виробництва. Про це пише журнал «Наше птахівництво».

 

 

Значну частину перепелиних яєць і продуктів їхньої переробки Китай експортує – найбільше до Японії, Росії, Кореї та країн Близького Сходу.

Другий за обсягами виробник перепелиних яєць у світі – Бразилія. США посідають третю сходинку у світі за обсягами виробництва перепелиних яєць.

В’єтнам наступає на п’яти США. Майже половину перепелиних яєць із В’єтнаму експортують до Японії. Однак останніми роками значної шкоди перепільництву В’єтнаму завдає грип птиці.

Найбільшими виробниками перепелиних яєць в ЄС є Франція, Італія й Іспанія, але їхні обсяги проти азійських країн невеликі. Наприклад, у Франції використовують приблизно 400 тис. перепілок-несучок, які дають змогу виробляти 80-90 млн яєць на рік. Ще менше їх виробляють в інших країнах ЄС (офіційні дані відсутні).

Тому Україна й Росія з річними обсягами 400-600 млн перепелиних яєць є, ймовірно, найбільшими європейськими виробниками.

Загалом на ринку ЄС більшою популярністю користується м’ясо перепелів, ніж яйця, тим часом як у більшості азійських країн навпаки.

Доволі швидко зростає виробництво перепелиних яєць в Австралії, Канаді, Індії, Пакистані, Бангладеші та деяких інших країнах, хоча загальні обсяги поки що незначні.

У більшості країн світу відсутня офіційна статистика щодо виробництва продукції перепільництва, зокрема у провідних країнах-виробниках. Це пояснюється як невеликими обсягами виробництва, так і тим, що значну частину перепелиних яєць виробляють невеликі господарства, які залишаються поза офіційним обліком.

 

 

Іст.https://tripoli.land/news/ukrayina-odin-iz-naybilshih-virobnikiv-perepelinih-yaets-u-evropi