Сказ, лептоспероз – самий надійний і ефективний спосіб боротьби з цими захворюваннями – вакцинація. На сьогоднішній день ринок вакцин дуже великий, підібрати правильну вам допоможе ветеренар.

 

Гельмінтози, по-іншому глисти – паразитичні черв’яки. На жаль, як це не дивно, але кожна друга домашня тварина, незалежно від його виду, заражена гельмінтами, і здатна заразити людину. Розмножуючись в організмі тварини і людини, ці черв’яки вражають практично всі внутрішні органи. В якості профілактичних заходів 2 рази в рік приймайте глистогінні препарати. Тваринам необхідно проганяти глисти не тільки перед вакцинацією, але і кожні 3 місяці, бажано в один день разом з господарями.

 

Токсоплазмозчаші спостерігається у кішок. Інші тварини до цього вірусу мають імунітет. Як показує статистика ветеринарів, кожна п’ята домашня кішка заражена цим вірусом. Отримує вона його зазвичай при годуванні сирим м’ясом, отриманим від заражених свиней і телят. Токсоплазмозом можна заразитися через сечу, фекалії і слизові виділення у кішки. Дуже небезпечне захворювання для вагітних жінок.

Домашню кішку варто регулярно обстежувати на токсоплазмоз у ветеринарній клініці: в даний час є і методи діагностики, і методи лікування домашніх тварин, які значно знижують ризик розвитку у них токсоплазмозу .

Крім кішки, вагітним обов’язково, а іншим по можливості,не слід їсти:                       – підозрілого вигляду біляші або шашлики в вуличних наметах,

– пробувати на смак м’ясний фарш,

– їсти немиті овочі або фрукти,

Інакше не кішка для вас , а ви для кішки будете становити серйозну небезпеку.

 

 Лишай – для здорової людини, що має хороший імунітет, практично безпечний. Звернувшись за кваліфікованою допомогою, лікується протягом тижня. Однак для маленьких дітей може мати серйозні наслідки.

 

Блохи – які за допомогою укусу переносять в організм людини гельмінти і різні небезпечні вірусні захворювання.

Личинки бліх можуть зберігатися в квартирі протягом кількох місяців, тому регулярно обробляйте не тільки тварин але і всю квартиру, спектр таких препаратів так само досить великий.

 

Кліщі – також відносяться до групи паразитів ваших вихованців. Їх можна підхопити будь-де, включаючи двори, вулиці, парки. Захиститися від них так само можна спеціальними засобами.

 

Так як заражену орнітозом, птицю важко виявити при покупці, необхідно здійснювати цю покупку в контрольованих ,ветеринарними службами, місцях.

 

Риби – істоти ніжні і часто хворіють різного роду інфекціями. Для людини загрозу представляють не самі рибки, а вода з акваріума – в ній можуть знаходитися збудники шкірних інфекцій, і будь-яка ранка на шкірі може стати воротами для проникнення хвороботворних мікроорганізмів. Крім того, часто трапляється алергія на корм, зокрема, на дафній.

 

Бережіть себе і домашніх тварин і всіляко піклуйтеся про їх здоров’я, регулярно відвідуйте ветеринарного лікаря, робіть тваринам всі необхідні профілактичні щеплення від небезпечних захворювань, використовуйте різні антипаразитні кошти, такі як : краплі, шампуні, спреї, нашийники і т.д. Дотримуйтесь цих заходів безпеки при вживанні вами і вашим тваринам м’ясних і рибних продуктів.

Слідкуйте за гігієною: часті вологі прибирання з періодичним застосуванням дезінфікуючих засобів, використання гумових рукавичок при обробці котячого і собачого лотка, використання окремого совка для видалення випорожнень, часте миття рук. Все це допоможе зменшити ймовірність зараження.

 

Не забувайте, що профілактика небезпечних зооантропонозов повністю в ваших руках.

 

Іст.http://www.epidemiolog.ru