3 серпня 2020 пішов із життя видатний вчений, перший керівник регіонального представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) для країн Східної Європи, Почесний президент Комісії МЕБ в Європі Нікола Бєлєв.

Ім’я професора Белєва високо цінується в світі завдяки великим досягненням і успішній роботі у світовій ветеринарії. Його вклад у розвиток і утвердження престижу Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин в світовому співтоваристві – надзвичайний. Працюючи на посаді керівника регіонального представництва МЕБ по Східній Європі професор Нікола Белєв став одним з головних ініціаторів і реалізаторів ідеї тісної співпраці та взаємодії між східноєвропейськими і західними країнами.

У 1988 році Нікола Бєлєв був призначений членом Адміністративної Комісії та Президентом Регіональної комісії МЕБ по Європі, а в 1991 році – Координатором країн-членів МЕБ по Східній Європі. Під час проведення Генеральної сесії МЕБ у травні 2012 року, беручи до уваги величезні заслуги професора Бєлєва, він був обраний Почесним президентом Регіональної комісії МЕБ по Європі.

Професор Нікола Бєлєв вніс вагомий вклад у становлення і формування служби ветеринарної медицини незалежної України, визнанні її світовою  ветеринарною спільнотою.

Держпродспоживслужба виражає глибоке співчуття рідним і близьким Ніколи Бєлєва.

 

 

Іст.https://dpss.gov.ua/news/derzhprodspozhivsluzhba-vislovlyuye-spivchuttya-ridnim-ta-blizkim-takozh-usij-veterinarnij-spilnoti-u-zvyazku-z-nepopravnoyu-vtratoyu-vidatnogo-vchenogo-profesora-nikoli-byelyeva