Виняткові обставини, в яких ми знаходимося в даний момент, підкреслюють важливість ефективних програм вакцинації – як для людей, так і для тварин.

Оскільки ми об’єднуємося, щоб забезпечити постійну турботу про тварин під час цієї кризи, ми збираємося разом на Всесвітній день вакцинації тварин, який у цьому році припадає на перший день європейського тижня імунізації. Ветеринари-компаньйони тварин, ветеринарні асоціації та індустрія здоров’я тварин в Європі, як ніколи, підкреслюють важливість підходу «Профілактика краще, ніж лікування» для поліпшення управління здоров’ям тварин та більш широкого впровадження «Єдиного здоров’я».

Вплив на хвороби у людей шляхом запобігання хвороб у тварин лежить в основі концепції «Єдиного здоров’я», підходу до суспільної охорони здоров’я, в якому визнаються зв’язки між тваринами, людьми і планетою. Виявляючи загрози хвороб як можна раніше, органи охорони здоров’я можуть вживати попереджувальні дії такі як : вакцинація , посилення контролю біобезпеки на фермах або на продовольчих ринках або кампанії з інформування громадськості як для тварин, так і для худоби.

Голова FVE Ренс ван Доббенбург, виступаючи від імені Федерації ветеринарів Європи, прокоментував: «Вакцинація необхідна. Вона запобігає, контролює і викорінює хвороби як у тварин, так і у людей. Ветеринарна вакцинація – це не просто ключовий інструмент поліпшення здоров’я і благополуччя тварин, це невід’ємна частина загальних планів охорони здоров’я по боротьбі з інфекційними захворюваннями та частина планів швидкого реагування для запобігання поширенню нових інфекційних захворювань. Сьогоднішня глобальна діяльність у сфері подорожей і торгівлі, а також зміна клімату збільшують кількість хвороб тварин, про які раніше в Європі не повідомлялося, і вкрай важливо прийняти профілактичні заходи ».

Генеральний секретар AnimalhealthEurope Роксана Феллер заявила: «Поширення хвороб тварин, таких як африканська чума свиней, нагадує нам про те, наскільки необхідно продовжувати пошук рішень для захисту тварин від хвороб. Спалахи хвороб не тільки впливають на популяції тварин, але також мають наслідки для виробництва продуктів харчування і засобів до існування фермерів, іноді навіть для здоров’я людей. Вакцинація допомагає зменшити страждання тварин, запобігти їх передачу іншим тваринам або людям і уникнути виробничих втрат ».

Виступаючи від імені ветеринарної федерації домашніх тварин в Європі, президент FECAVA Денис Новак заявив: «Профілактика краще, ніж лікування, особливо важливо для домашніх тварин.Це тварини, які поділяють наше життя і наші будинки з нами.  Їх захист за допомогою регулярної вакцинації від рекомендованих хвороб є ключовою частиною відповідального володіння домашніми тваринами.  Завдяки вакцинації наші вихованці та їхнє оточення можуть насолоджуватися безболісної обстановкою, що забезпечує власникам тварин душевний спокій.  Ми повністю підтримуємо основну ідею Європейського тижня імунізації про те, що імунізація життєво важлива для запобігання хворобам і захисту життя ».

Ссылка:  https://www.fecava.org/